Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Γράμμα προς τους γονείς από τον πρόεδρο του συλλόγου

Αγαπητοί γονείς,

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς έγιναν εκλογές στον σύλλογο μας και εξελέγη το νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Ξεκινάμε με πολύ όρεξη και διάθεση να προσφέρουμε στο σχολείο, δηλαδή στα παιδιά μας, ότι καλύτερο μπορούμε. Είναι νομίζω το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε γι΄ αυτά, στα πολύ σημαντικά χρόνια του Λυκείου. Αυτά τα 1,2,3 χρόνια είναι τα τελευταία που μπορούμε να επηρεάσουμε ουσιαστικά μέσω του συλλόγου μας. Στα  χρόνια που ακολουθούν, δεν θα μπορούμε να παρέμβουμε.


Στο σχολείο μας φοιτούν 190 μαθητές και μαθήτριες. Στις δυο Γενικές Συνελεύσεις που έγιναν, μαζευτήκαμε λιγότεροι από 40-50 γονείς κάθε φορά. Ήμασταν λίγοι, σε σχέση με την δύναμη που πρέπει να έχει ο Σύλλογος μας, για να επιτύχει το πρώτο στόχο του, που είναι, όπως αναφέρεται στο καταστατικό μας :

«Η ενίσχυση του έργου του σχολείου, ηθικώς και υλικώς για αποδοτικότερη εργασία τούτου, αρτιότερη μόρφωση των παιδιών και ηθική διάπλαση του χαρακτήρα τους»

Στις λίγες εβδομάδες που έχουμε αναλάβει ήδη έχουμε δυο σημαντικές επιτυχίες:

 Αμέσως ενεργοποιηθήκαμε, και υποστηρίξαμε τον διευθυντή και τους καθηγητές του σχολείου για να καλυφτούν οι κενές θέσεις των καθηγητών.  Με τις επιτυχημένες ενέργειες της αντιπροέδρου του συλλόγου μας κας Γεωργίας Καιμενάκη, ήδη  καλύφτηκαν διδακτικές ώρες  στα μαθήματα που έχουν κενά. Οι προσπάθειες μας στο θέμα της κάλυψης των κενών συνεχίζονται σε στενή πάντοτε συνεργασία με τον Λυκειάρχη του σχολείου και τους καθηγητές.

 Εδώ και μερικές ημέρες άρχισε να λειτουργεί η σελίδα του συλλόγου μας στην διεύθυνση: goneislykeiouanoixis.blogspot.gr . Δημιουργός της είναι, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου μας κος Νίκος Δημητριάδης. Μπορείτε να την επισκεφτείτε, να γραφτείτε και να αρχίσουμε άμεσα και αποτελεσματικά να επικοινωνούμε.

Όμως, όσο σημαντικές και ουσιαστικές κι αν είναι οι ενέργειες της Γεωργίας του Νίκου και των άλλων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, δεν επαρκούν. Χρειάζεται συνολική δραστηριοποίηση όλων μας.  Είμαστε πολλοί,  αν καταφέρουμε να κινητοποιηθούμε όλοι, θα αποκτήσουμε δύναμη, σε ιδέες, δράσεις και οικονομικούς πόρους.

Σας καλούμε να επικοινωνήσετε με το σύλλογο μας  και μαζί να αναλάβουμε δράση προς όφελος των παιδιών μας. Το αξίζουν. Σε μερικά χρόνια δεν θα έχουμε άλλη ευκαιρία.

Εύχομαι σε εσάς και τα παιδιά σας μια καλή σχολική χρονιά.

Πρόδρομος Παπαβασιλείου
Πρόεδρος του ΔΣ

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, που προέκυψε από τις πρόσφατες εκλογές και είμαστε συνεχώς στην διάθεση σας είμαστε οι:

Πρόδρομος Παπαβασιλείου                         Πρόεδρος
Γεωργία  Καιμενάκη-Ντόα                          Αντιπρόεδρος
Ρένα  Μπακογιαννάκη                                 Γραμματέας
Νίκος  Δημητριάδης                                       Ταμίας
Λία  Κλιούμη-Ντάνου                                    Μέλος
Μαρία  Πετρίδου-Αβραμίδη                          Μέλος
Δημοσθένης  Κόκκαλης                                 Μέλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου